Ομάδα Μαθηματικού-Φυσικού: Προβολή ταινίας για την Βενεζουέλα

Η ομάδα Μαθηματικού-Φυσικού Αθήνας της Καμπάνιας διοργανώνει προβολή του εξαιρετικού ντοκυμαντέρ "Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί", με ελληνικούς υπότιτλους. Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε το 2002 στην Βενεζουέλα, τις ημέρες του πραξικοπήματος ενάντια στην κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες. Το ιρλανδικό συνεργείο αρχικά είχε σκοπό γυρίσει μια βιογραφία του Τσάβες, αλλά αυτό άλλαξε όταν άρχισαν να ξετυλίγονται τα γεγονότα γύρω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Έτσι, το ντοκυμαντέρ τελικά αποτέλεσε μια ζωντανή καταγραφή της απόπειρας αλλά και της επαναστατικής κινητοποίησης που οδήγησε στην αποτυχία των πραξικοπηματιών.

Τα γεγονότα που καταγράφονται αποτελούν ουσιαστικά την αρχή της Μπολιβαριανής Επανάστασης. Με ορόσημο την αποτυχία του πραξικοπήματος η Βενεζουέλα μετατράπηκε από μια χώρα με μια μετριοπαθή φιλολαϊκή κυβέρνηση, σε μια χώρα με ένα μαζικό επαναστατικό κίνημα που έφερε στο προσκήνιο τις ιδέες της επανάστασης και του σοσιαλισμού και έστρεψε την Μπολιβαριανή κυβέρνηση σε μια πολύ πιο ριζοσπαστική κατεύθυνση. Το γεγονός πως η επανάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί και απειλείται ακόμα από την ντόπια ολιγαρχία και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, καθιστά την συζήτηση για τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας στην Βενεζουέλα και για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα, μια συζήτηση ζωτικής σημασίας για την πορεία του κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας διεθνώς!

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο "Ίππαρχος" του Φυσικού, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 15.00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δηλώστε συμμετοχή: