Αλληλεγγύη στους διωκόμενους απεργούς εργαζόμενους στα πανεπιστήμια!

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, δικάζονται 14 διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, μέλη της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), για τη μη συμμόρφωσή τους στη δικαστική απόφαση η οποία έκρινε παράνομη την 48ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η ΟΔΠΤΕ για τις 25 και 26 Νοεμβρίου του 2013. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία αυτή ήταν τμήμα του πολύμηνου μαχητικού αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, με βάση το οποίο 1150 εργαζόμενοι απειλούνταν με απόλυση τη στιγμή που τα πανεπιστήμια βρίσκονταν (και βρίσκονται ακόμα) σε καθεστώς ακραίας υποστελέχωσης.

Τόσο η ίδια η κήρυξη εκείνης της απεργίας ως παράνομη, όσο και οι διώξεις απεργών με βάση αυτήν την απόφαση, αποτελούν προκλητικές ενέργειες από μέρους της «ανεξάρτητης» και «τυφλής», αστικής δικαιοσύνης. Με αυτού του είδους τις κινήσεις αποκαλύπτεται και η αντεργατική φύση της κυβέρνησης του «ρεαλισμού» των μνημονίων, η οποία όχι μόνο δεν αντιδρά ενάντια σε αυτές αλλά στην πραγματικότητα τις ενθαρρύνει, τη στιγμή που η ίδια ετοιμάζεται, κατ’ απαίτηση των δανειστών, να φέρει προς ψήφιση ανήκουστους αντι-απεργιακούς νόμους.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, αλλά και συνολικά το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα και οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, οφείλουν να κινηθούν αποφασιστικά ενάντια σε κάθε απόπειρα του αστικού κράτους και της μνημονιακής συγκυβέρνησης να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες!

Η Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό καταδικάζει αυτήν και κάθε απόπειρα εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων, και στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 11.30.

- Να ανακληθούν οι διώξεις των απεργών!
- Κάτω τα χέρια κράτους – κυβέρνησης από τους εργατικούς αγώνες!
- Μέτωπο όλων των εργαζόμενων και φοιτητών ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων!