Λύκειο Μελισσίων: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία




Με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία» ξεκίνησε η κατάληψη στο λύκειο μας στα Μελίσσια με αφορμή την φασιστική συμπεριφορά του λυκειάρχη ο οποίος, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, έβγαλε από το θεατρικό της γιορτής των Χριστουγέννων έναν μαθητή με τη δικαιολογία πως δεν είναι χριστιανός. Οι μαθητές πράξαμε όπως θα έπρεπε και φωνάξαμε υπερασπιζόμενοι το συμμαθητή μας ο οποίος δεν είχε κάνει κάτι ώστε να προσβάλει ή να βεβηλώσει τη γιορτή. Έτσι οι μαθητές του σχολείου πήραμε την απόφαση να το θέσουμε υπό κατάληψη και να απαιτήσουμε μέχρι και την αποπομπή του λυκειάρχη. Πλάι στους μαθητές βρίσκονται και πολλοί καθηγητές οι οποίοι είναι κάθετα ενάντιοι στο λυκειάρχη και στηρίζουν την κατάληψη μας.

Τα άτομα με φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν μπορούν να καταλάβουν πως αν ένας αλλόθρησκος ή ένα παιδί από άλλη χώρα έχει ενταχθεί πλήρως στα ήθη και τα έθιμα μιας χώρας είναι επιτυχία της κοινωνίας και είναι ξεκάθαρο πως κάθε άλλο παρά κακό θέλουν να κάνουν αυτά τα άτομα στη χώρα μας.

Τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών που μας πάνε πολλά χρόνια πίσω πρέπει να εξαλειφθούν και αυτό θα γίνει μόνο με τον αγώνα των μαθητών και των καθηγητών σε κάθε σχολείο. Οι φασιστικές συμπεριφορές δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανοχή ούτε από τους ίδιους τους μαθητές αλλά ούτε από τους καθηγητές. Η ιστορία μας δείχνει άλλωστε τι μπορεί να γίνει όταν αυτές οι φασιστικές αντιλήψεις αρχίσουν να εξαπλώνονται.

Δυστυχώς το μήνυμα που θέλει να στείλει η κατάληψη έχει αμαυρωθεί από φθορές που έχουν υπάρξει στο κτίριο. Γι’ αυτές τις φθορές δεν ευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που κινητοποιήθηκαν για την υπεράσπιση του συμμαθητή μας αλλά μεμονωμένα στοιχεία τα οποία δεν έχουν σχέση με τον αγώνα μας. Καλούμε τους καθηγητές και τους γονείς να μας βοηθήσουν να περιφρουρήσουμε το χώρο και το μήνυμα που θέλουμε να στείλει ο αγώνας μας.

Από μαθητή του σχολείου